duminică, 5 februarie 2017

DENSI-IOAN EVANGHELISTUL-prima parte (despre sfanta treime)

     Ii spuneam Veronicai de dorinta mea de a sti cum a fost chemarea Domnului in Inaltul Cerurilor pentru misiune pe pamant.In timp ce-i vorbeam,am simtit pe Siu Karta aproape vrand sa ne spuna ceva.Veronica inchise ochii.
   - Da,e Siu Karta…
   - Ne inchinam fetei tale,iubite Siu!
   - Fiti binecuvantati dragii ! Cam indrazneata dorinta voastra, ca m-a uimit si pe mine cate va mai da prin minte !...
   - Iubim pe Domnul nostru si nu cred ca e o indrazneala prea mare.
   - Chemati-l pe Densi,el stie mai bine chiar decat Faur…
   La o jumatate de ora,i-am chemat.
   Au venit Siu Karta,Calemnis si Densi(Ioan Evanghelistul)
   Densi: -In numele Puterii Divine careia a-ti cerut incuvintare pentru a veni la voi,va binecuvantam !...
…tacere……………………………………………………………………..
    Prea iubitii mei fii,prieteni si frati !Ceea ce vreti voi sa cunoasteti,sa vorbim in limbajul vostru,e greu de inteles pentru voi-si nu numai voi doi, ci si pentru cei care vor citi cele spuse de mine voua.
    Trebuie sa ma marginesc la intelegerea pamantenilor,facand o asemanare care sa fie usor de inteles…
    Va prezint omul: hai sa studiem omul !Luam capul :daca incepem studiul capului omului,ne vine sa credem ca este partea cea mai importanta din corpul omenesc.Si de ce ?La cap gasim ochii-care vad-care vad si transmit,cele ce vad,comandantul suprem.La cap mai gasim si organe care simt mirosul si transmit comandantului sau.Cine-i comandantul care primeste aceste stiri ?Credem ca este creierul,care la randul lui da o sumedenie de ordine pe diferite linii,cu diferite nuante/Mergem mai departe…
    Vedem trunchiul omului de care sunt prinse doua maini.Acestea nu sunt numai pentru a te ajuta la treburile necesare,ele mai si simt obiectele pe care le ating si transmit ceea ce simt si intalnesc.Am putea spune ca totusi sunt membre ca cele spuse pana acum,dar totusi nu te poti lipsi de ele.Daca nu ai o mana,numai poti face ceea ce faci cu amandoua…
    Sa ne gandim la picioare.Ele nu numai ca ne conduc undeva,unde vrem noi,dar mai si simt cand este rece sau cald.Da,sunt membre inferioare,dar omul nu se poate lipsi de aceste doua picioare si numai daca o laba ii lipseste,numai simte integral si nu poate lucra,cum poate cand este intreg…Dar inlauntrul trunchiului omenesc,cate sunt care traiesc intr-o permanenta activitate,functiune si efort fiecare organ lucreaza intr-o disciplina extraordinara si toate sunt supuse marelui comandant :creierul,transmitandu-i fiecare ceea ce simte.
    Si iata-ne oprindu-ne la un organ mic,dar foarte important…INIMA !Daca inima nu functioneaza,toate de cele care am vorbit sunt paralizate si numai folosesc la nimic.Dar tot ce simte omul,ce vede,ce pipaie,de toate se foloseste si pe toate le chibzuieste,dupa bunul plac.
    Dupa aceasta descriere sumara a omului,ne intoarcem la MARELE OM-DUMNEZEU…PERSOANA DIVINA.
    In scrierile pamantene pe care eu le-am parcurs,ati auzit ca se spune asa :
Dumnezeu Atotputernicul sta pe un tron mare si puternic,inconjurat de lumina.
In preajama lui stau cete de Heruvimi,Serafimi,Scaune Domnii,Puteri,Slujitori,Arhangheli,Ingeri…
    Ei bine dragii mei,Scaunul cel mare si puternic preinchipuie creierul !
Lumina ce-l incojoara este GANDIREA DIVINA si fiecare in parte reprezinta ceea ce are omul :ochi ,urechi si toate simturile dupa grade si necesitati.
    INIMA este puterea de intelegere a MARELUI OM,care niciodata nu greseste.Slujtorii si laudatorii sunt toti acei de care se foloseste OMUL DIVIN,asa cum se foloseste omul de toti cei care are nevoie.
    Voi vreti sa stiti cum s-a facut sfat,ca asa se spune ca s-a facut sfat in Cer,ca sa trimita pe insasi Fiul Sau intre oameni.Cum credeti voi ca se spune ca omul este dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu decat in felul in care l-am descris,numai ca omul se imbraca si cu o haina a atmosferei care il inconjoara.
Cate odata supus acestei haine i se mai face si rob si uita de unde a plecat…
    De ce a fost numit Iisus-Fiul lui Dumnezeu ?...Pentru ca Iisus a fost slobozit din locul cel mai apropiat al Omului Divin,al Marelui Stapan,locul pe care il putea numi Fiu al Parintelui,adica rupt chiar din persoana Parintelui,un membru,sa spunem un ochi,pe care l-a numit FIU si l-a trimis atunci cand a simtit ca trebuie sa vina in ajutor celui care s-au facut robi hainei pamantene.Pe cine era sa trimita decat pe cineva care avea mai multa incredere,decat pe cel care era mai aproape de tron,de intelegere de lumina…
    Si a zis Dumnezeu :  ’’Sa trimitem !’’ nu a zis ’’Sa trimit !’’.Cu cine s-a sfatuit ? Cu toate membrele care ii aduc stirile care ii insotesc,care il insotesc,care il slujesc,care intretin tot ce-l inconjoara.
    A trimis inaintea Lui multi altii,inzestrati,dotati,bogati…vazand insa ca nu au facut ceea ce credea El ca trebuie facut,a trimis pe cel mai apropiat,smuls din insasi Fiinta Sa,partea cea mai apropiata a Fiintei Sale.
    Calatoria facuta intre pamanteni a fost scurta,dar a rascolit intregul glob.A ramas nemuritoare povestea vietii Lui pentru ca nemuritor este El.A imbracat haina pamantului supunandu-se legilor pamantene,dar nu s-a facut rob ci a predominat peste haina,aratand curaj,demnitate si severitate – la timpuri potrivite.
A fost trimis la insasi aceia care se bateau in piept ca se inchina Adevaratului Dumnezeu,ca sa le dezvaluie ipocrizia si fatarnicia lor.
     Privesc si acum peste calatoriile ce le faceam alaturi de El…cata bunatate,cata intelegere si cat sprijin ar fi putut da,dar se lasa  sa se arate totusi asemanator celorlalti,imbracat in haina pamantului.
     Intrega fiinta dumnezeiasca,intregul Om Divin a suferit trimitand particica din Sine,ca sa imbrace haina omului pamantean.
     Cand a fost sa fie trimis Cineva din Marele Om Divin pe Pamant, a privit Divinitatea,peste tot si a observat in ’’El’’ dorinta arzatoare de a-L sluji pe Tatal,de a merge intre oameni sa-i slujeasca,sa-i ajute,sa-i ridice.
     A fost pe Pamant,a slujit,a lucrat si s-a intors inapoi izgonit…
     Au fost si adepti…dar putini !…Adeptii la randul lor au cautat sa afle cine a fost Cel ce a fost intre ei,si au fost si dintre ei izgoniti si inrobiti de ROBII hainei pamantene…
     Eu atat am vrut sa va spun.
   George: Eu mai pot intreba ?
   Densi : Da !
   George :Fiecare membru,fiecare organ al Omului Divin este o persoana,o individualitate unitara,asa cum a fost si Hristos ?
  Densi : Da,fiecare organ al Omului Divin este o persoana,o individualitate unica in felul ei,dar in puteri si functiuni diferite.dar sa fim bine intelesi,cand spunem ’’Ochiul lui Dumnezeu’’, nu se refera la o singura persoana,pot fi miliarde cu acesta functiune de a privi in toate spatiile Universului,in toate lumile.,,Urechea lui Dumnezeu’’ care asculta,de asemenea sunt milioane de perosoane care nu s-au rupt din intregul Om Divin,dar care s-ar putea rupe la vointa Marelui Maestru pentru a putea fi trimise cu diverse misiuni absolut necesare.
    Dumnezeu este o singura putere,alcatuita din tot ce v-am spus pana acum.Ceea ce noi numim’’DUMNEZEU’’ este de fapt o ’’CETATE’’,o LUME-CEA MAI INALTA, alcatuita din miliarde de Fiinte, fiecare Fiinta fiind o Persoana si un individ aparte,cu slujiri diferite,cu puteri diferite,cu misiuni diferite si toate laolalta-aceste miliarde de Fiinte,sunt atat de perfect inchegate prin atractie,iubire si slujire,incat formeaza un singur TOT,o singura forta,o singura vointa si o singura gandire si lucrare,incat nu gresim daca spunem ca formeaza : O SINGURA PERSOANA !
    Asadar dragii mei sa stiti de acum ca :

DIVINITATEA ESTE O PERSOANA ALCATUITA DINTR-O LUME INTREAGA !

    Si cand stai sa te gandesti ca toate celelete lumi sunt alcatuite dupa acelasi tipar…
    George:Care este locul in spatiu al Divinitatii, in raport cu straturile?
    Densi: Asa cum il numesc cei din Orasul de Aur,OPALUL,adica Cetatea Divinitatii,este deasupra tuturor straturilor si este vizibil doar de cei din Orasul de Aur,adica Opalul este in varful unui con…conul reprezentand celelate straturi.
    George : Tu faci parte din Orasul de Aur sau faci parte din divinitate din Opal ?
    Densi : Da,sunt din Opal,fac parte din Membrele Sale.
    George : Pentru tine exista totusi expresia ’’Tata’’-’’Parinte’’ ?
    Densi : Da, si eu ma adresez Domnului cu cuvintele : ’’Parinte’’, ’’Tata’’,pentru ca el este creierul,Tronul,Izvorul Gandirii !
    George:Este si Creierul o persoana, o fiinta asa cum sunt si celelalte fiinte opalice,membre si organe ale Divinatatii?
    Densi:Da,Creierul este intruchipat de o persoana unica,Mai Marele tuturor celor mari-este cel ce toti il numesc  ‘’Tatal’’, ,,Parintele’’, ’’Dumnezeu cel unic’’.
    George: Acest Creier este insusi Hristos ?
    Densi: Nu.Sunt persoane diferite.Creierul este ’’Parintele’’,’’Tatal’’.Hristos,ca sa spunem asa,metaforic vorbind:

HRISTOS ESTE INIMA OPALULUI.

    E greu de conturat cu exactitate misiunea fiecaruia.
    George: -Atunci Sfanta Treime este de fapt : ,,SFANTA COMUNITATE’’…nu ?
    Densi : Vedeti,ceea ce am scris noi a fost mult redus si simplificat,ca sa fie pe intelesul oamenilor de acea vreme.
    George: Si asa n-a fost inteles simbolul Treimii…
    Densi: Si asa nu inteleg oamenii si le numesc ’’taine’’ .
    George : Cand spui Tatal,Fiul si Sfantul Duh,nu este prea putin ?Si in fond Duhul Sfant ce este ?
    Densi : Duhul Sfant este insusi Spiritul Tatalui,al Parintelui.Ceea ce omul planetar numeste suflet sau spirit.


     In tot ce a spus Hristos, a aratat ca El este subordonat Tatalui: ,,Vin de la Tatal’’,’’Ma voi duce la Tatal’’…’’Eu sunt tulpina vietii iar El lucratorul’’…In toate a vrut sa arate ca : CA ESTE SUBORDONAT TATALUI.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu